Alpakkastek med pak choy, rosenkål, potetmos og rødvinssaus

1 t   /   Middels


Alpakka er skikkelig snadder og en råvare som passer til mye. Med lett bitre grønnsaker, en smørrete potetmos og en kraftig rødvinssaus kommer uten tvil alpakkaen til sin rett her!


Ingredienser (4 porsjoner):


Slik gjør du:

Brun alpakkasteken i en stekepanne med olje. Stek i ovn på 120 grader til kjernetemperatur på 56 grader. Krydre med salt og pepper og la hvile i 15 min før du skjærer den opp i skiver.


Skrell og kok poteter møre. Hell av vannet og la de dampe seg tørre før du rører inn smør og justerer konsistensen med melk. Du kan gjerne bruke mer smør enn det jeg har skrevet opp. Smak til med salt rett før servering.


Stek sjalottløk og hvitløk blankt i litt olje. Ha på rødvin og rødvinseddik og kok inn til sirup. Ha på kraft og kok til ønsket smak (ca. halvparten). Smak til med salt, pepper og sitronsaft eller eddik og avslutt med en klatt smør som røres inn.


Del rosenkål i to og pak choy i ønsket størrelse. Start med å steke rosenkålen i litt smør i en stekepanne til den får en gyllen overflate. Ha så i brokkolinien og stek den godt. De siste par minuttene har du i pak choyen, den er best når den ikke stekes for lenge.


Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook