Bakt ostekake med ferskost og bringebær
1 t / Enkel
Syrnet ferskost gjør seg ypperlig i en bakt ostekake, for den får en liten skarphet i smaken som balanseres fint ut med den fyldige kjeksbunnen og friske bringebær, men kan også fint toppes med det du har tilgjengelig eller som er i sesong.
Ingredienser:
1/2 pk digestive eller 1 pk Bixit
1/2 ts kanel
100 g smør
500 g ferskost
180 g melis
1 vaniljestang, frøene (kan sløyfes)
4 egg
Bringebær
Slik gjør du
Kjør kjeksen i en foodprosessor til smuler. Ha i kanel og smør og kjør litt til. Press blandingen i en kakeform over hele bunnen og evt opp på kanten av formen dersom du ønsker. Sett kaldt.
Rør sammen ferskost, melis og vanilje. Visp så inn et egg av gangen. Hell fyllet i kakeformen og stek på 140 grader i ca 40 min, eller til blandingen har stivnet (dytt lett på den for å se om den har satt seg). Ta ut av formen og avkjøl. Topp med f.eks. ferske bringebær eller en bringebærsaus ved servering. Oppbevares i kjøleskap.
Har du ikke ferskost, kan du fint bruke 2/3 kremost og 1/3 rømme.
Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter