Betesalat med røkt chevrekrem og karamelliserte pekannøtter

1 t    /    Enkel


Rødbete og chevre er en velkjent kombinasjon, og det er ikke uten grunn! Sødmen og jordligheten i betene passer ypperlig til den litt skarpe smaken av chevre. Legger du på et lite røykpreg, får du en ny dimensjon som passer ypperlig inn i denne komboen! De råmarinerte betene bidrar også med litt syre som skaper en fin balanse. Denne retten er perfekt som en forrett eller som en del av et tapasbord. Ønsker du å ha den som middag bør du øke mengden beter og salat.


Ingredienser (4 porsjoner):


Slik gjør du

Kok rødbete med skallet på til den er mør, ca 45-60 min, avhengig av størrelse. Avkjøl, skrell og del i båter. Vil du spare tid, kan du skrelle rødbetene og skjære i båter før koking. Da får du litt mindre smak i selve rødbeten, men det blir veldig bra uansett!


Skrell gulbete og choggiabete, og skjær så tynt som mulig enten med kniv eller på mandolin. Ha i to forskjellige skåler og ha i olje, sitron, salt og pepper. Bland godt sammen og la stå til servering.


Pisk sammen chevre, kremost og fløte til jevn blanding. Kan også kjøres med stavmikser. Ønsker du kraftigere chevresmak, kan du droppe kremosten og bare kjøre chevre og fløte sammen. Dersom du har røykpistol, røykaroma eller slik, så passer det veldig godt å gi chevrekremen litt smak av røyk!


Stek pekannøttene i 10 min på 180 grader i stekeovn for ekstra god smak. Smelt sukker og honning til lys karamell i en stekepanne. Ha pekannøttene i karamellen og tilsett smør. Rør godt rundt og la karamellen dekke pekannøttene. Avkjøl på stekebrett med bakepapir.


Skjær av bunn på rosenkålen og del den opp i enkeltblader.


Pisk sammen sitronsaft, appelsinsaft, sennep, honning, olivenolje, salt og pepper. Evt ha det på et lite glass med lokk og rist til det er emulgert.


Fordel rødbetene i bunn og topp med feldsalat. Topp med dotter av chevrekrem, råmarinerte beter, rosenkålblader og karamelliserte pekannøtter.

Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook