Burger med løk, bacon og cheddar

45 m   /   Enkel


En god burger starter med godt kjøtt. Derfra er det bare å supplere med det du selv synes er digg. En av mine favoritter er kombinasjonen bacon, cheddar, karamellisert løk og syltet løk. Da får du salt, søtt, syrlig og sprøtt i en herlig symfoni!


Ingredienser (4 stk):


Slik gjør du:

Ha litt olje på potetene og krydre med salt og pepper. Stek i ovn på 200 grader til de er møre og gylne, ca 30 min.


Kutt gul løk i tynne skiver og stek gylne i litt olje på medium varme. Tilsett sukkeret når løken begynner å bli karamellisert. Ha så i sherryeddik og kok dette helt inn. Ha i smør og stek videre på lav varme til løken er godt karamellisert. Smak til med salt og pepper.


Kok opp eddik, sukker og vann. Kutt rødløken i tynne skiver. Ha løken i laken når det er kokt opp og la det koke i et par minutter. Avkjøl løken i laken, og ha så i kjøleskap i tett beholder. Løken blir best dersom du gjør dette dagen før.


Stek bacon sprøtt.


Bland kjøttdeigen sammen med salt og pepper, og form til burgere. Press de gjerne sammen i en passende ringform dersom du har. Stek eller grill burgerne og legg på en skive med cheddar siste gangen du snur de.


Anrett burgeren med aioli, salat, burger, bacon, syltet rødløk og bbq-saus. Server ovnsstekte poteter ved siden av.


Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook