Elg carpaccio med tyttebærkrem, parmesan, ristede solsikkekjerner og ruccola
Elg carpaccio med tyttebærkrem, parmesan, ristede solsikkekjerner og ruccola
15 m / Enkel
Elgkjøtt av god kvalitet kan også brukes til carpaccio, du kan også bruke ytrefilet eller flatbiff. Et lite tips her er å skjære opp kjøttet mens det er lett frossent, da er det lettere å få jevne og tynne skiver.
Ingredienser:
100 g indrefilet av elg
2 ss solsikkekjerner
3 ss rømme
2 ss tyttebærsyltetøy
30 g parmesan
2 håndfuller ruccola
1 dæsj olivenolje
Slik gjør du:
Skjær indrefilet av elg i så tynne skiver som mulig. Rist solsikkekjerner i en tørr stekepanne til de er lett gylne. Rør sammen rømme og tyttebærsyltetøy. Anrett carpaccioen på tallerken og topp med tyttebærkrem, ristede solsikkekjerner, parmesan, ruccola, olivenolje og flaksalt.
Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter