Entrecote med jordskokkpuré, asparges, røstipotet og soppsaus

1.30 t   /   Middels


Helstekt entrecôte er skikkelig festmat og det er relativt enkelt å lage. Bruker du et steketermometer har du full kontroll på sluttresultatet!


Ingredienser (4 porsjoner):


Slik gjør du:

Brun entrecôten i en varm stekepanne med olje. Stek videre i ovn på 120 grader til kjernetemperatur på 56 grader. La den hvile i 15 min før du skjærer den opp i serveringsstykker.


Skrell jordskokken og del den opp i terninger. Kok i lettsaltet vann til de er helt møre. Ta vare på litt av kokevannet og hell av resten. Kjør jordskokken til glatt puré med smør og spe på med kokevannet til ønsket konsistens. Smak til med salt.


Skjær løken i tynne skiver og stek mykt med smør. Skrell og riv potetene. Press ut så mye vann som mulig og bland med løken. Krydre med salt og pepper. Form små kaker med hendene eller bruk en form og stek på medium varme i smør til de er gylne på begge sider. Stek videre i ovn på 180 grader til de er møre gjennom. Dette gjør du mens kjøttet hviler.


Kutt soppen i små terninger og stek i kjele med litt smør til de er gylne. Ha i kyllingkraft og reduser til halvparten. Ha så i fløte og kok litt inn. Smak til med salt og pepper.


Dersom aspargesen er stor, bør du skrelle nederste del. Knekk av bunn og stek i en stekepanne med litt olje på medium høy varme.


Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook