Grillet squash og gulrot med pesto
30 m / Enkel
Visste du at man fint kan bruke det grønne gresset på toppen av gulrøttene nå på høsten? Det er veldig rikt på betakaroten og passer ypperlig i en pesto! Så ta vare på det når du kjøper gulrøtter i bunt.
Ingredienser (4 porsjoner)
1 squash
4 stk gulrøtter med grønt gress
16 hestebønner
1 dl olivenolje
1 fedd hvitløk
1 ss gresskarkjerner
1 ss parmesan eller annen fast ost
1 liten rødbete
1 ss sitronsaft
Slik gjør du:
Skyll det grønne gresset på gulrøttene og ha i en blender. Tilsett olivenolje, hvitløk, gresskarkjerner og parmesan. Kjør sammen til pesto. Smak til med salt og
pepper.
Kok gulrøttene til de så vidt begynner å bli møre. 3-5 minutter avhengig av størrelsen. Avkjøl i isvann.
Skjær squashen i skiver. Grill skivene av squash og gulrøttene på medium høy varme.
Snitt hestebønnene på langs og plukk ut bønnene inni. Kok disse et par minutter i saltet vann med litt smør.
Skrell rødbeten og del den i så tynne skiver som mulig. Bruk enten mandolin eller kniv. Råmariner rødbeten med 1 ss olivenolje og 1 ss sitronsaft.
Server de grillede grønnsakene med bønner, pesto og råmarinert rødbete.
Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter