Grillet squash og gulrot med pesto

30 m   /   Enkel


Visste du at man fint kan bruke det grønne gresset på toppen av gulrøttene nå på høsten? Det er veldig rikt på betakaroten og passer ypperlig i en pesto! Så ta vare på det når du kjøper gulrøtter i bunt.


Ingredienser (4 porsjoner)


Slik gjør du:

Skyll det grønne gresset på gulrøttene og ha i en blender. Tilsett olivenolje, hvitløk, gresskarkjerner og parmesan. Kjør sammen til pesto. Smak til med salt og

pepper.


Kok gulrøttene til de så vidt begynner å bli møre. 3-5 minutter avhengig av størrelsen. Avkjøl i isvann.


Skjær squashen i skiver. Grill skivene av squash og gulrøttene på medium høy varme.


Snitt hestebønnene på langs og plukk ut bønnene inni. Kok disse et par minutter i saltet vann med litt smør.


Skrell rødbeten og del den i så tynne skiver som mulig. Bruk enten mandolin eller kniv. Råmariner rødbeten med 1 ss olivenolje og 1 ss sitronsaft.


Server de grillede grønnsakene med bønner, pesto og råmarinert rødbete.


Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook