Gulrotkake
1 t / Enkel
Gulrotkake er en klassiker som aldri slår feil og det er mange varianter på den. Her får du en garantert saftig og god kake som blir en fulltreffer hos de fleste! Med litt sitron i kremostglasuren blir kaken litt lettere og freshere også.
Kake:
4 egg
3 dl sukker
3 dl mel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1,5 dl soyaolje, evt solsikkeolje
4-5 dl revne gulrøtter
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, natron, kanel, salt og vaniljesukker og rør inn i eggedosisen. Rør inn olje og revne gulrøtter. Stekes i rund form 24-26cm på 190 grader i 35-40 min eller til en kakepinne kommer tørr ut. Avkjøl på rist.
Fyll:
200 g philadelphiaost
2 ts vaniljesukker
100 g smør, romtemperert
250 g melis
sitronsaft, smakes til
Bland philadelphia, vaniljesukker, smør og melis og pisk det hvitt. Smak til med sitronsaft.
Forslag til topping:
Jordbær
Blåbær
Syltede gulrotstrimler
Pasjonsfrukt
Tørket sitron
Spiselige blomster
Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter