Honningglasert gulrot med aioli og ristede valnøtter

30 m   /   Enkel


Gulrot er en utrolig allsidig grønnsak, og denne retten kan både fungere som en forrett, som del av et tapasbord eller som en del av en hovedrett. Du kan også legge til litt salat og andre ingredienser som salatost, reddik osv, så har du en supergod salat.


Ingredienser (4 porsjoner)


Slik gjør du:

Skrell hvitbeten og skjær den i tynne skiver. Har du ikke hvitbete kan du bruke andre typer. Kok opp eddik, sukker og vann. Ha beten i den varme syltelaken og la den avkjøles.


Stek valnøtter lett gylne i ovn på 180 grader, det tar ca. 5-10 min.


Del gulrøttene i to eller fire på langs, avhengig av størrelse. Varm honning i en stekepanne til den begynner å boble. Ha i smøret, sitronsaften og rosmarinen. Rør godt sammen og tilsett gulrøttene. Stek på middels varme til honningen begynner å bli til karamell. Pass på så det ikke brenner seg. Dersom gulrøttene ikke er møre nok kan du steke de videre i ovnen på 150 grader. Ha over på en tallerken og topp med litt flaksalt.


Server gulrøttene med grovhakkede valnøtter og syltet bete.


Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook