Indrefilet av elg med eple, honning og potet

30 m   /   Enkel


En herlig liten forrett eller rett til tapasbordet. Denne passer nok best på høsten, men du kan også variere med type kjøtt og eplene kan byttes ut med f.eks. rabarbra.


Ingredienser:


Slik gjør du:

Brun indrefileten på høy varme med litt solsikkeolje, demp så varmen og tilsett en klatt med smør. Stek videre til den har kjernetemperatur på 54-56 grader. Krydre med salt og pepper og la den hvile i 10 min før du skjærer den opp i tynne skiver.


Kutt poteter i skiver på 1/2 cm og stek møre og gylne i en stekepanne med 50-50 smør og olje.


Kutt eplet i små terninger. Ha honning, smør og timian i en medium varm stekepanne. Tilsett eplebitene og stek til de begynner å bli myke.


Server indrefileten på stekte poteter toppet med eple og timian.


Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook