Indrefilet av elg med grillede poteter, ramsløkpesto og stekt sopp
40 m / Enkel
En rett som både passer til forrett og hovedrett, eller som en lunsj på sommerstid med nypoteter og nyplukket ramsløk. Selv om ikke det er elgjakt på sommeren, kan du få tak i elg frossent og kan dermed nyte det hele året.
Ingredienser (4 porsjoner):
600 g indrefilet av elg
800 g småpoteter
150 g ramsløk
1 dl pinjekjerner eller solsikkekjerner
50 g parmesan
1 ts salt
2 dl olivenolje
1/2 lime, saften av
200 g sopp
2 ss smør
1 kvast timian
Slik gjør du:
Fordel olivenolje, salt og pepper på potetene og stek de møre og gylne i ovn på 200 grader, ca 30 min.
Rist pinjekjernene til de er gylne. Ha ramsløk, kjerner, parmesan, salt og olje i foodprosessor. Kjør godt sammen. Smak til med limesaft. Oppbevar på tett glass.
Brun indrefileten på høy varme med litt solsikkeolje, demp så varmen og tilsett en klatt med smør. Stek videre til den har kjernetemperatur på 54-56 grader. Krydre med salt og pepper og la den hvile i 10 min før du skjærer den opp.
Skjær sopp i skiver og stek i tørr panne til de har sluppet vannet. Tilsett smør og timian og stek til de er gylne. Krydre med salt og pepper.
Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter