Indrefilet av ullgris
1 t / Middels
I januar var Truls på produsentbesøk og med seg hjem fikk han deilige kvalitetsråvarer. Oppskriften er laget med ullgrisen fra Norsk Ullgris og grønnsakene er fra Fredskjær Gård. Passer utrolig godt når du skal kose deg med noe ekstra i helgen.
Ingredienser (4 porsjoner):
800 g indrefilet
800 g småpotet
Olje, salt og pepper
400 g rødbete
2 ss smør
Smakes til med salt
1 stor pastinakk
2 dl solsikkeolje
1/2 sjalottløk
100 g sopp
2,5 dl kyllingkraft
1 dl fløte
Salt og pepper
Slik gjør du
Stek småpoteter med olje, salt og pepper i ovn på 180 grader varmluft til de er gylne.
Brun indrefileten i en stekepanne og stek videre i ovn på 120 grader til kjernetemperatur på 55 grader.
Skrell rødbete og kok i store biter til de er møre. Kjør glatt med smør og salt, spe på med kokevannet til ønsket konsistens.
Skrell pastinakk og skjær i tynne strimler. Friter på 150 grader til de er lett gylne.
Stek løk og sopp i en kjele. Ha på kyllingkraft og reduser litt. Ha på fløte og kok i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter