Jordskokksuppe

40 m   /   Middels


Jordskokken har en lang historie i norsk matkultur, fra sin introduksjon på 1600-tallet til sin rolle som nødavling under andre verdenskrig og den moderne gjenoppdagelsen som en allsidig og spennende ingrediens i dagens norske kjøkken. Jordskokk har en unik, nøtteaktig smak og passer til alt fra sjømat til tunge kjøttretter.


Ingredienser (4 porsjoner):


Fremgangsmåte:

Skrell jordskokken og ta vare på skallet. Skjær jordskokken i terninger og stek den gyllen i en stekepanne med litt smør.


Ha 2/3 av jordskokken i en kjele, tilsett kraft og fløte og kok det helt mørt. 


Kjør sammen med stavmikser til glatt suppe. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.


Mens suppa koker og jordskokken stekes mør, friterer du jordskokkskallet i olje på 150 grader til den er lett gyllen. La det renne av seg på tørkepapir og strø med litt salt.


Server suppen med pannestekt jordskokk, sprøstekt skall og gjerne urteolje og/eller friske urter.


Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook