Kjelår med gulrot, grønnkål og rødvinssaus

40 m   /   Enkel


Geit og kje spises det mye av mange steder i verden, men her til lands bør vi bli bedre til å utnytte denne flotte råvaren! Kjøttboller er en fin måte å bruke kjøttdeig fra, og kan varieres til det uendelige, både med tanke på tilbehør og krydring. Med grillet hjertesalat, friske tomater og en fyldig tzatziki i pita har du en god og enkel middag.


Kjøttboller av geit


Kna alt godt sammen. Stek en liten prøvekake for å se om det er krydret nok. Juster evt. Form små kjøttboller med hendene eller to skjeer. Bruk gjerne litt vann for å forme de lettere. Stek kjøttbollene i olje eller smør. Når de er brunet senker du varmen og lar de surre til de er gjennomstekte.


Tilbehør


Riv agurk og ha det i en bolle. Dryss med salt og la det stå i 5-10 min. Press ut vannet av agurken og bland agurk sammen med rømme, hvitløk, pepper og sitron.


Del cherrytomater i to eller fire, avhengig av størrelse.


Del hjertesalaten på langs og ikke fjern roten, den holder alt sammen. Grill hjertesalaten på grill eller i en tørr panne til den er gyllen/lett svidd. Krydre med litt salt og pepper og hell over litt olivenolje


Varm pitabrødene og nyt.


Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook