Luftige pannekaker med ricotta og aprikos

30 m   /   Enkel


Ricotta gjør seg godt i bakst, der den tilfører både sødme og gir en kremaktig konsistens. Disse pannekakene smaker nydelig til både helgefrokost eller en kaffetår.


Ingredienser (4 porsjoner)


Slik gjør du

Rør sammen ricotta, melk og eggeplommer.


Sil mel, bakepulver og salt i en annen bolle. Tilsett ricotta-blandingen og rør sammen.


Pisk eggehvitene i en ren, tørr bolle til det dannes stive topper. Vend eggehvitene inn i røren med en slikkepott.


Stek pannekakene i litt smør. Ha ca. to spiseskjeer røre per pannekake og stek på lav-middels varme i to minutter, eller til kakene er gyldne. Snu og stek på andre siden.


Server pannekakene med aprikossyltetøy eller annet ønsket syltetøy.


Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook