Luftige pannekaker med ricotta og aprikos
30 m / Enkel
Ricotta gjør seg godt i bakst, der den tilfører både sødme og gir en kremaktig konsistens. Disse pannekakene smaker nydelig til både helgefrokost eller en kaffetår.
Ingredienser (4 porsjoner)
50 g ricotta
87.5 g melk
2 stk egg, skilt
62.5 g mel
0.5 ts bakepulver
25 g smør
Aprikossyltetøy fra Lærdal, eller annet ønsket syltetøy
Slik gjør du
Rør sammen ricotta, melk og eggeplommer.
Sil mel, bakepulver og salt i en annen bolle. Tilsett ricotta-blandingen og rør sammen.
Pisk eggehvitene i en ren, tørr bolle til det dannes stive topper. Vend eggehvitene inn i røren med en slikkepott.
Stek pannekakene i litt smør. Ha ca. to spiseskjeer røre per pannekake og stek på lav-middels varme i to minutter, eller til kakene er gyldne. Snu og stek på andre siden.
Server pannekakene med aprikossyltetøy eller annet ønsket syltetøy.
Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter