Nakkekotelett av ullgris med potetmos, råmarinerte beter og ndujasmør
40 m / Enkel
Nakkekotelett har godt med fett, og derfor passer det godt med noe som gir en kontrast til fettet. De råmarinerte betene bidrar med syre og en jordtone som passer godt med sødmen til ullgrisen, i tillegg til heten fra ndujaen.
Ingredienser (4 porsjoner):
600 g nakkekotelett av ullgris
800 g mandelpotet
50 g smør
Melk, til ønsket konsistens
Salt, smakes til
6 stk sjalottløk
2 ss smør
2 stk gul- og choggiabeter
4 ss olivenolje
2 ss sitron
Salt og pepper, smakes til
100 g smør
Nduja, smakes til
Slik gjør du
Skrell mandelpotet og kok møre i usaltet vann. Mos med smør, spe med melk og smak til med salt.
Skrell sjalottløk og kutt i to. Stek med snittflaten ned i en stekepanne til den blir godt stekt. Ha så i smør og sett på lokk. Stek til løken er mør.
Skrell beter og kutt i tynne staver. Råmariner med olivenolje, sitron, salt og pepper.
Varm opp smøret i en kjele til det skummer godt og begynner å bli godt brunet. Avkjøl litt før du smaker til med nduja. Har du ikke nduja kan du bruke chili.
Stek nakkekoteletten i en varm panne til den er godt brunet på begge sider. Nakkekoteletten kan gjerne stekes som storfe og serveres på 58 grader. La den hvile 5 minutter og krydre med salt og pepper.
Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter