Norsk taco med ytrefilet av kje

45 t   /   Middels


Kje kan brukes til så mangt, og passer ypperlig i en taco. Du trenger kanskje ikke bruke ytrefileten til dette hver gang, og et tips er å konfitere grytekjøtt av kje. Det fungerer veldig godt. Men skal du gjøre litt ekstra ut av tacoen er dette en kul måte å gjøre det på. Hovedsakelig norske råvarer i en fin harmoni av søtt, surt, sprøtt og bittert.


Ingredienser


Slik gjør du

Start med knutekålen. Rens den og skjær i tynne skiver med mandolin, kniv eller ostehøvel el. Kok opp eddik, sukker og vann. Ha knutekålen i den varme laken og la den avkjøles.


Brun ytrefileten i en panne med litt olje og stek videre i ovn på 100 grader til kjernetemperatur på 55. La hvile i 10 min før servering.


Kok opp lettsaltet vann, og ha i de frosne ertene. La de koke et par min og sil av. Kjør erter, avokado, vårløk, lime og evt chili med en stavmikser til det er godt blandet. Smak til med salt og pepper.


Kutt epler i båter og stek disse i litt smør rett før servering. De kan gjerne være litt sprø i midten.


Kok opp en kjele med litt vann i bunn. Ha i smør og kok/damp grønnkålen til den begynner å falle sammen.


Server i tacolefser!


Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook