Pølsetilbehør

Pølser er et populært valg når det skal grilles, men det velges ofte det samme tilbehøret gang etter gang. Hvorfor ikke gjøre litt mer ut av pølsene og servere variert topping! Her har du varianter som både kan serveres sammen og hver for seg.


Coleslaw med gulrot og persille


Finsnitt sommerkål, riv gulrøttene og ha dette i en bolle. Rør sammen sukker og sitronsaft og ha over grønnsakene. Rør inn majones og rømme, og smak til med evt mer sitron. La gjerne stå i minst en halvtime før servering. Kan brukes både som topping eller serveres ved siden av pølsene.


Karamellisert rødløk og sopp og tyttebærsyltetøy


Del rødløken i to og skjær i tynne skiver. Gjør det samme med soppen. Stek løken først i noen minutter i smør, sukker og timian før du tilsetter soppen. Stek på medium varme til løk og sopp er lett gyllent. Smak til med salt og pepper. Topp pølsene med den karamelliserte løken og soppen og tyttebærsyltetøy.


Grillet mais med bacon og basilikum, syltet rødløk og aioli


Sylt løken først; kok opp eddik, sukker og vann. Skjær rødløk i tynne strimler. Ha rødløken i kjelen og kok i 2 minutter. La så avkjøles i laken og sett kaldt når laken er romtemperert. Bør helst stå over natten. Grill maiskolbene og skjær maisen av kolben. Skjær bacon i små biter og stek til de er sprø. Topp pølsene med mais, bacon, syltet rødløk, aioli og basilikum.


Grillet tomat og estragonmayo


Ha cherrytomater på aluminiumsfolie og topp med olivenolje, salt og pepper. Grill til de begynner å falle fra hverandre eller bruk stekeovnen på 210 grader (10-15 min). Finhakk estragon og bland inn i majones. Smak evt til med litt sitronsaft. Topp pølsene med cherrytomater og estragonmayo.


Potetsalat med urterømme og syltet rødløk


Kok poteter i lettsaltet vann til de er møre. Avkjøl og kutt i små biter. Rør sammen sennep, rømme, urter, salt og pepper. Bland sammen med potetene. Topp pølsene med potetsalat og syltet rødløk eller server potetsalaten ved siden av.


Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook