Pinnekjøtt av kje

3 timer + utvanning    /    Enkel


Sandem Gård er en økologisk drevet gård i Spydeberg som produserer kje og geitekjøtt av rasen Boergeit. Boergeit er den største kjøttgeiterasen i verden og gir sunt kjøtt med lite kolesterol og mettet fett, samt høyt innhold av protein. Gården er selvforsynte med grovfor og dyrene kan bevege seg fritt ut og inn av fjøset vinterstid, og beiter utendørs sommerstid med Nofence.


Ingredienser (4 porsjoner):


Slik gjør du

Pinnekjøttet fra kje har en mildere smak enn fra lam, men er mørt og godt. Anbefaler utvanning på ca. 15 timer i kaldt vann med ett vannskifte.


Ha gjerne kokefaste poteter i bunn av gryta i stedet for bjørkepinner. Fyll på med vann til det nesten dekker potetene. Fordel pinnekjøttet oppå potetene. Damp på middels varme i 3-4 timer, til kjøttet løsner fra beina.


Skrell kålrot, potet og gulrot og kutt i terninger. Kok mørt i lettsaltet vann. Ha i smør og kjør sammen med stavmikser. Spe på med litt av kokevannet dersom du ønsker en glattere puré. Smak til med salt og nykvernet pepper.


Stek sjalottløk et par min i en kjele i litt nøytral olje. Ha på hvitvin, kok helt inn. Ha på kyllingkraft og fløte. Kok til ønsket smak. Avslutt med pinnekjøttkraft og smør, og smak til med salt og pepper.


Topp gjerne retten med persille. Det gjør seg også godt med persille i sausen.

Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook