Pinnekjøtt med sort pepper-glace, konfitert kålrot og potetmos

45 m   / Middels


Asiatiske smaker + pinnekjøtt = sant!


Pinnekjøtt dekket med en svært smakfull sort pepperglace er skikkelig kosemat og sammen med konfitert kålrot og potetmos har du en fullverdig middag som garantert kommer til å overraske enhver heldig gjest!


Merk at tiden er uten damping av pinnekjøtt. For dette er noe som er supert å lage med rester f.eks.


Pinnekjøtt:


Glace:


Rist pepper i en tørr panne på medium høy varme til det begynner å poppe. Rist i panna av og til. Denne ristingen av pepperet fremmer aromaen, mens styrken blir svakere. La det avkjøle seg litt før du grovmaler det i en morter el.


Smelt smør i en stekepanne, tilsett hvitløk, pepper, sukker, chili og ingefær. Stek i 2 min før du tilsetter resten og lar det koke litt inn, ca 5 min.


Ha ferdig dampet pinnekjøtt i stekepanne og la det bli godt dekket av sausen.


Kålrot:


Skrell kålrot og del i staver på 1x1 cm. Ha alle ingrediensene i en kjele og varm opp til det bobler lett. La kålroten konfiteres i oljen til den så vidt er blitt mør. Krydre med salt når du tar den ut av oljen.


Potetmos:


Skrell og kok poteter møre, ca 20 min. Hell av vannet og la de dampe seg tørre. Bruk en potetstapper eller press de gjennom en sil for glattere puré. Rør inn smør, melk og salt. Her gjelder det å lage den slik du vil ha den, så smak til med enten mer eller mindre smør og tilpass konsistensen med melken.

Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook