Ramsløkpølse av ullgris med fennikelsalat og baconmarmelade

1.30 t   /   Enkel


Ullgris har en rik og god smak og blir godt komplementert av den friske fennikelsalaten, den sødmefulle baconmarmeladen og den syltede rødløken. Kan nytes som lunsj, forrett eller middag!


Ingredienser (4 porsjoner)


Silk gjør du

Start med å finhakke løk, hvitløk og chili. Stek dette i en kjele med olje til det er blankt på medium varme. Kutt bacon i små terninger og ha det i kjelen. Stek til løk og bacon begynner å bli lett gyllent.


Tilsett honning, brunt sukker, sennepsfrø og cherrytomater. Rør godt sammen og kok på medium varme (4 av 9) til det begynner å tykne og fargen blir litt mørkere. Rør jevnlig så det ikke svir seg. Det tar typisk mellom 45-60 min. Følg godt med på slutten og smak så til med salt, pepper og rødvinseddik.


Del fennikelen i to på langs og skjær så tynne skiver som mulig med en mandolin eller en kniv. Hvis skivene blir veldig lange, så kan du gjerne samle de sammen og dele over med en kniv. Ha fennikelen i en bolle og tilsett olivenolje, sitronsaft og bland dette godt sammen. Smak til med salt og pepper, evt mer sitronsaft.


Grill pølsene til de er gjennomvarme og har fine grillmerker. Server i brød eller lompe med fennikelsalat og baconmarmelade.


Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook