Skolebrød med rabarbra og jordbær

3 t   /   Middels


De fleste har et nært forhold til skolebrød, eller skoleboller, men det er ingen grunn til å ikke kunne pimpe de litt opp. Med sesongens rabarbra og jordbær forvandles skolebrødene til en sommerdrøm.


Skolebrød


Ha hvetemel, sukker, fersk gjær i små biter, salt, kanel og kardemomme. Pisk egg og melk sammen og varm det opp til romtemperatur. Ha det våte sammen med det tørre og elt deigen i 10 minutter på lav hastighet. Tilsett så smøret i 4-5 omganger mens maskinen fortsetter å elte. Når alt er tilsatt skal deigen eltes i nye 10 minutter. Dekk deigen til og la den heve til dobbel størrelse, ca 1 time.


Ha deigen på kjøkkenbenken del i 8-12 like biter, avhengig av om du ønsker store eller små/medium skolebrød. Rull boller og trykk de flate. Ha på et bakebrett, dekk til og la de heve i 30-40 min. Press ned midten i bollene og ha i vaniljekrem. Pensle bollene med pisket egg og stek på 190 grader over-/undervarme i ca. 15 minutter, avhengig av størrelse. Avkjøl.


Vaniljekrem


Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med melk, eggeplommer, sukker og maisenna. Varm opp under omrøring til vaniljekremen begynner å tykne. Pass på så den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann, rør av og til.


Topping


Skrell rabarbraen og ha skrellet i en kjele med sukker og vann. Kok dette opp mens du kutter rabarbraen i skiver. Kok rabarbraen lett mør i laken og la den avkjøles.


Bruk rabarbra-laken sammen med melis til å lage glasur. Kutt jordbær i skiver.


Topp skolebrødene med melisglasur, posjert rabarbra, jordbær og spiselige blomster.


Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook