Spareribs med maiskrem og coleslaw

6 t   /   Middels


En saftig og grillet spareribs er virkelig kosemat, og spesielt godt er det når den får selskap av maiskrem og coleslaw. Ovnsbakte poteter eller fries er også en klassiker!


3 kg spareribs


Rub:


Bland alle ingrediensene til rub'en sammen.


På en rå ribbeside sitter det en hinne over ribbena. Sjekk om hinnen er fjernet. Sitter hinnen fortsatt på, fjerner du den enkelt ved å ta tak i hjørnet på hinnen over ett av de ytterste bena, og dra av. Hold i hinnen med litt kjøkkenpapir eller med en spiseskje, slik at du får et bedre grep. Dette kalles å strippe ribbesiden.


Strø rub på spareribsen, og gni rubben godt inn i kjøttet. Rist av krydderet som ikke fester seg til kjøttet. Legg kjøttet i stekeovnen og stek til kjøttet løsner lett fra beina, 4-5 timer. Dersom du ønsker kan du spraye på en blanding av eplejuice og eplecidereddik (50-50) underveis i stekingen, ca. hver halvtime. Pensle på bbq-saus og grill spareribsen rett før servering.


BBQ-saus:


Skrell løk og hvitløk, og hakk dem grovt. Ha olje i kjele på middels varme, og fres løk og hvitløk i oljen.


Ha i chilipulver, chipotle og salt, og rør rundt til alt er godt blandet.


Tilsett resten av ingrediensene. La blandingen koke opp. Ta kjelen av varmen. Blend med en stavmikser eller i en blender. Ha sausen i en ren beholder og oppbevar den kaldt og kjølig.


Maiskrem:


Finhakk hvitløk. Stek i 1 minutt i smør. Tilsett maisen og stek i 5 minutter. Tilsett fløte og la det koke opp. Kjør glatt med stavmikser og smak til med salt.


Coleslaw:


Skrell gulrøtter og eple og ta ut kjernen. Finsnitt kålen og riv gulrøtter og eple.


Bland majones, crème fraiche, sitronsaft og sukker til en dressing og bland godt.


Smak til med salt og pepper, vend dressingen inn med kål, eple og gulrot og server.


Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook