Svele med speket ytrefilet
30 m / Enkel
I januar var Truls på produsentbesøk og med seg hjem fikk han deilige kvalitetsråvarer. Oppskriften er laget med ullgrisen fra Norsk Ullgris. Passer utrolig godt når du skal kose deg med noe ekstra i helgen.
Ingredienser (4 porsjoner):
Svele
100 g mel
10 g sukker
1 flat ts natron
1,7 dl kulturmelk
1 egg
20 g smør
Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett kulturmelk og pisk det glatt. Rør inn egg og smør og la det stå i 30 min før du steker små sveler med litt smør i stekepanne på medium varme.
Topping
Speket ytrefilet av ullgris
2 ss majones
2 ss finhakket rosmarin
1/2 eple
Bland sammen majones og rosmarin. Juster evt mengden til ønsket smak. Kutt eple i små terninger. Topp svelene med rosmarinmajones, speket ytrefilet og eple.
Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter