Sveler med jordbærsyltetøy
Sveler med jordbærsyltetøy
20 m / Enkel
Sveler er alltid godt, og du kan toppe det med hva du måtte ønske eller bare nyte de som de er, men nå som de norske jordbærene kommer er det ekstra godt med jordbærsyltetøy av de søte, gode norske bærene.
Ingredienser (4 porsjoner):
100 g mel
10 g sukker
1 flat ts natron
1,7 dl kulturmelk
1 egg
20 g smør
Jordbærsyltetøy
Slik gjør du:
Rør sammen mel, sukker og natron i en bolle. Ha i kulturmelken og pisk klumpfritt. Pisk inn egg, og deretter smeltet smør. Stek svelene med bitte litt smør på medium varme og la de avkjøle seg litt på rist før de nytes. Server med jordbærsyltetøy eller annen ønsket topping.
Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter