Tomahawk av ullgris med maispuré, spisskål, jordskokk og eple-chimichurri

1 t   /   Krevende


Dette er en skikkelig festrett som passer ypperlig på grillen! En kremete maispuré er ypperlig grilltilbehør og kan brukes til det aller meste. Eplechimichurrien er med på å tilføre etterlengtet syre og gjør at retten oppleves friskere og lettere.


Tomahawk av ullgris


Stek eller grill tomahawken slik at den får en fin stekeskorpe. Avslutt i ovnen på 125 grader eller på grill med lav temperatur til kjernetemperatur på 56-58 grader. La den hvile før du skjærer den opp. Salte og pepre etter steking.


Grillet spisskål


Del spisskålen i 4 og stek i en tørr panne til den blir gyllen/lett svidd på begge sider av snittflaten. Ha gjerne i en klatt med smør og stek litt videre til spisskålen er blitt mør. Du kan også grille spisskålen på lav-middels varme til den er lett svidd.


Maispuré


Hell av vannet på maisen og stek i 5 min i litt smør. Ha på fløte og la det koke opp. Kjør sammen til puré med stavmikser. Smak til med salt og pepper.


Pannestekt jordskokk


Skrell jordskokken og kutt i terninger. Stek gyllen og mør i smør. Det tar ca. 15 min. Krydre med salt og pepper.


Eple-chimichurri


Ha alle ingrediensene bortsett fra eplet i en beholder og kjør med stavmikser til grønn fin chimichurri. Rør inn eple kuttet i små terninger.


Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook