1 t / Krevende
Dette er en skikkelig festrett som passer ypperlig på grillen! En kremete maispuré er ypperlig grilltilbehør og kan brukes til det aller meste. Eplechimichurrien er med på å tilføre etterlengtet syre og gjør at retten oppleves friskere og lettere.
Tomahawk av ullgris
1 kg tomahawk av ullgris
Stek eller grill tomahawken slik at den får en fin stekeskorpe. Avslutt i ovnen på 125 grader eller på grill med lav temperatur til kjernetemperatur på 56-58 grader. La den hvile før du skjærer den opp. Salte og pepre etter steking.
Grillet spisskål
1 spisskål
1 ss smør
Del spisskålen i 4 og stek i en tørr panne til den blir gyllen/lett svidd på begge sider av snittflaten. Ha gjerne i en klatt med smør og stek litt videre til spisskålen er blitt mør. Du kan også grille spisskålen på lav-middels varme til den er lett svidd.
Maispuré
1 stor boks hermetisk mais
2 dl fløte
1 ss smør
Salt og pepper, smakes til
Hell av vannet på maisen og stek i 5 min i litt smør. Ha på fløte og la det koke opp. Kjør sammen til puré med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Pannestekt jordskokk
300 g jordskokk
2 ss smør
Salt og pepper, smakes til
Skrell jordskokken og kutt i terninger. Stek gyllen og mør i smør. Det tar ca. 15 min. Krydre med salt og pepper.
Eple-chimichurri
1 eple
1/2 dl eplejuice
1 ss eplecidereddik
1/2 sitron, saften av
1 fedd hvitløk
4 ss persille
1 håndfull ruccola, evt andre urter som koriander, salvie osv.
2 ss olivenolje
Salt, smakes til
Ha alle ingrediensene bortsett fra eplet i en beholder og kjør med stavmikser til grønn fin chimichurri. Rør inn eple kuttet i små terninger.
Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter