Vårens første grønnsaker med timian-smørsaus

20 m   /   Enkel


Vårens første grønnsaker trenger minimalt med varmebehandling, fordi de er så delikate og milde i smaken. Kok/stek grønnsakene slik at de fortsatt har bra med tyggemotstand. For å fremheve de gode grønnsakene er timiansmørsausen midt i blinken! Det urtete smøret gir en ekstra dimensjon og får alle grønnsakene til å smake mer.


Ingredienser (4 porsjoner)


Silk gjør du

Prepp grønnsakene først; kutt sommerkål i båter, vask gulrøttene og del i to, skrell asparges og del i fire, kutt reddik i to og legg i isvann, og kutt vårløken i tynne strimler.


Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Ha først i den hvite aspargesen og la den småkoke alene i 6 minutter. Ha så i gulrøttene og la koke med i 2 minutter. Tilsett til slutt sommerkål og grønn asparges og la koke i 1 minutt. Sil av vannet. Dersom du ønsker, er det også helt supert å grille eller steke grønnsakene! Da er det bare den hvite aspargesen som må kokes i 8 minutter først. Resten går rett på grillen.


Mens grønnsakene koker/steker, har du fløte i en liten kjele og koker til væsken er halvert. Pisk så inn kaldt smør i terninger mens kjelen står på lav varme. Når alt smøret er pisket inn har du smørsausen over i en høy beholder og tilsetter persille og timian. Kjør dette sammen med stavmikser og smak til med salt.


Anrett grønnsakene i en dyp skål og fordel smørsausen rundt. Topp gjerne med friske urter.


Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook