Vegetarlasagne med salatost, ricotta og ruccola
1.15 t / Enkel
Lasagne er en kjær klassiker i mange hjem, og kanskje oftere bør man teste ut nye varianter. Denne vegetarlasagnen er pakket med smak og kan fort bli en utfordrer til den tradisjonelle! Enda bedre er det at du kan bruke norskprodusert ricotta og salatost. Salatost er det vi normalt kjenner som fetaost, men som det ikke er lov å kalle det fordi melken er produsert i Norge.
Ingredienser
Lasagneplater
100 g smør
100 g hvetemel
7 dl melk
Malt muskatnøtt, smakes til
250 g ricotta
2 håndfuller ruccola
Salt, pepper
1 løk, i grove biter
2 hvitløksfedd
2 røde paprika, i grove biter
500 g tomater, i båter
2 ss olivenolje
200 g salatost
Salat
Hvitløksbrød
Slik gjør du
Start med den røde sausen. Stek løk, hvitløk, paprika og tomat i ovnen på 220 grader til løk og paprika blir lett svidd i kanten, ca. 20 min. Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør glatt med stavmikser mens du sper med olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Varm opp melken. Smelt smør og tilsett melet. Rør godt sammen og stek i et minutt eller to. Tilsett 1/4 av melken og rør glatt, bruk visp. Tilsett mer og mer melk under omrøring, la det koke opp mellom hver gang. Trekk fra varmen og rør inn ricotta og ruccola. Kjør raskt sammen med stavmikser til ruccolaen er grovhakket. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
Ta frem en ildfast form på ca. 20x20 cm. Start med litt hvit saus i bunn, smuldre over litt salatost og legg på lasagneplater. Bygg lasagnen opp med hvit saus, salatost og rød saus. Avslutt med lasagneplater, så hvit saus.
Stek på 200 grader i 30-40 min. La lasagnen stå i 15 min før servering. Server gjerne med salat og hvitløksbrød.
Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter