Ytrefilet av kje med erter, eple og grønnkål
45 t / Middels
Ytrefilet av kje er en skikkelig delikatesse og er både mørt og magert. Her er en anrettet versjon av den norske tacoen med samme tilbehør og den fungerer like godt. Kje er ikke så kraftig i smaken, og da er det viktig at tilbehøret ikke overdøver. Den syltede knutekålen er viktig for balansen i retten.
Ingredienser
600 g ytrefilet av kje
200 g frosne erter
1 avokado
2 stilker vårløk, i tynne strimler
1 lime, smakes til
1/4 rød chili, valgfritt
salt og pepper
2 epler
1/2 knutekål
0,25 dl eddik 7%
0,5 dl sukker
0,75 dl vann
1 pk grønnkål
1 ss smør
Slik gjør du
Start med knutekålen. Rens den og skjær i tynne skiver med mandolin, kniv eller ostehøvel el. Kok opp eddik, sukker og vann. Ha knutekålen i den varme laken og la den avkjøles.
Brun ytrefileten i en panne med litt olje og stek videre i ovn på 100 grader til kjernetemperatur på 55. La hvile i 10 min før servering.
Kok opp lettsaltet vann, og ha i de frosne ertene. La de koke et par min og sil av. Kjør erter, avokado, vårløk, lime og evt chili med en stavmikser til det er godt blandet. Smak til med salt og pepper.
Kutt epler i båter og stek disse i litt smør rett før servering. De kan gjerne være litt sprø i midten.
Kok opp en kjele med litt vann i bunn. Ha i smør og kok/damp grønnkålen til den begynner å falle sammen.
Anrett og server!
Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter