Ytrefilet av ullgris med vårens første grønnsaker og timian-smørsaus

30 m   /   Enkel


Vårens første grønnsaker trenger minimalt med varmebehandling, fordi de er så delikate og milde i smaken. Kok/stek grønnsakene slik at de fortsatt har bra med tyggemotstand. For å fremheve de gode grønnsakene er timian-smørsausen midt i blinken! Det urtete smøret gir en ekstra dimensjon og får alle grønnsakene til å smake mer. Til grønnsakene vil det passe med mange typer kjøtt og stykningsdeler, her har jeg brukt ytrefilet av ullgris, som har en delikat smak som matcher grønnsakene veldig godt.


Ingredienser (4 porsjoner)


Silk gjør du

Prepp grønnsakene først; kutt sommerkål i båter, vask gulrøttene og del i to, skrell asparges og del i fire, kutt reddik i to og legg i isvann, og kutt vårløken i tynne strimler.


Stek ytrefileten til en kjernetemperatur på 63 grader og la det hvile i 10 minutter. Mens kjøttet steker koker du opp en kjele med lettsaltet vann. Ha først i den hvite aspargesen og la den småkoke alene i 6 minutter. Ha så i gulrøttene og la koke med i 2 minutter. Tilsett til slutt sommerkål og grønn asparges og la koke i 1 minutt. Sil av vannet. Dersom du ønsker, er det også helt supert å grille eller steke grønnsakene! Da er det bare den hvite aspargesen som må kokes i 8 minutter først. Resten går rett på grillen eller i stekepanna.


Mens grønnsakene koker/steker, har du fløte i en liten kjele og koker til væsken er halvert. Pisk så inn kaldt smør i terninger mens kjelen står på lav varme. Når alt smøret er pisket inn har du smørsausen over i en høy beholder og tilsetter persille og timian. Kjør dette sammen med stavmikser og smak til med salt.


Anrett grønnsakene i en dyp skål og fordel smørsausen rundt. Topp gjerne med friske urter.


Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook