Hva er lokalmat-appen LocalFood, og hvordan kan du få suksess med den?

LocalFood er en app som gjør lokalmat mer tilgjengelig for folket. Bonden oppretter en gratis profil og legger ut produktene sine, og kunder kan finne, oppdage og kjøpe næringsrik kortreist mat, direkte fra bonden😋 


Hvorfor har vi laget LocalFood?

Målet med appen er å gi forbruker enklere tilgang til kortreist kvalitetsmat i sesong. Folket blir mer bevisst på hva de spiser. De er opptatt av hvor maten kommer fra, god smak, kvalitet og skape et best mulig utgangspunkt for å opprettholde god helse. Lokalmat er særdeles bra for klimaavtrykket, og det er svært bærekraftig!

Ved å møte folkets etterspørsel etter ren og god mat vil bonden få økt fortjeneste og det vil bli lønnsomt å drive med lokalmat. Lykkes bonden øker selvforsyningsgraden, og vi styrker lokaløkonomien. Høres ikke det bra ut?

Er du bonde, opprett en gratis profil!

Som bonde eller salgsdistributør for lokalmat kan du opprette en profil og annonsere alle varene dine. Din profil blir din lille nettbutikk som alle har med seg i veska eller på innerlomma. Det beste av alt, er at du kobler til din egen Vipps-bedriftskonto til profilen din og få betalt for dine produkter direkte til deg selv.

Kom i gang ved å laste ned appen👇

Er det noen gebyrer?

Ja, for at appen skal vedlikeholdes, videreutvikles og markedsføres må den genere inntekter. Derfor betaler kunden 4% gebyr på alle sine kjøp. Disse pengen går direkte til drift av LocalFood og du som kunde tar et godt valg for å styrke lokaløkonomien og økt bærekraft. For bonden er det helt gratis å bruke appen.

Distribusjon av varer

Teamet i LocalFood jobber med løsninger for hjemlevering av varer til kunder, men i mellomtiden er appen så fleksibel at du kan tilpasse den slik du måtte ønske. Det vil si at i appen kan du som bonde legge til egendefinerte leveringsalternativer som:

Slik lykkes du med appen LocalFood

For at du som bonde skal lykkes med appen må du følge oppskriften under. For det første må du legge til alle dine produkter på din profil, du må koble til Vipps slik at kunder kan kjøpe dine produkter, og du må fortelle folk at du har opprettet en nettbutikk-profil i LocalFood. Tips: Bruker innbydende og gode bilder på din profil.

Slik gjør du:

For detaljert fremgangsmåte kan du lese mer her på vår FAQ-side.

Enkle tips til markedsføring av din profil i sosiale medier

For at dine følgere skal ha deg i sin bevissthet er det viktig at du viser dem at du eksisterer. Med de nye algoritmene til Facebook og Instagram er det derfor viktig at du er aktiv og deler så mye som du kan og har lyst til. Dette for at din sosiale medie bruker skal havne i algoritmen til dine følgere. Det høres kanskje slitsomt ut, men det kan gjøres veldig enkelt, og på bare to 2 minutter et par ganger i uken mens du drikker en kopp kaffe. 


Slik gjør du:

Med jevne mellomrom, oppfordre folk i sosiale medier til å følge profilen din i LocalFood, slik at de blir varslet når du legger ut nye produkter. Eller gi de informasjon om at de kan besøke din profil og se hva du tilbyr. Benytt både funksjonen “innlegg” og “story”. Har du ekstra tid, lag en reel-video. Husk, dine følgere er opptatt av deg og hva du driver med. By på eg selv og del innsikt fra din arbeidsdag, skap interesse ved å dele utviklingen av et produkt eller en grønnsak, og ikke minst, folk elsker dyr! La dine følgere få lov til å bli kjent med deg!Oppsummert:

Del hvordan og hvor dine kunder kan handle fra deg, møte dine kunders behov i en travel hverdag, tilby det lille ekstra og by på deg selv! Husk at desto mer innsats du legger ned i markedsføring, desto mer vil du lykkes.


Lykke til med din profil og salget!😍


Se også