Osso bucco med potetmos, parmesan og gremolata

3.5 t   / Enkel


Osso bucco lages av kalveskank som er skjært i skiver og blir helt fantastisk bare det får nok tid. Osso bucco kjennetegnes av hullet i beinet hvor du finner den fantastiske beinmargen. Det er en tradisjonell italiensk rett, men den er her litt fornorsket med bruk av rotgrønnsaker i sesong. En rett som både er perfekt til gjester og til helgekosen.


Ingredienser (4 porsjoner):


Skrell og kutt gulrot, sellerirot, persillerot og løk i terninger.

Finhakk hvitløken.

Vend kjøttet i mel, salt og pepper.

Brun kjøttet i solsikkeolje i en stor kjele.

Stek deretter grønnsakene i litt smør i samme kjele, ca. 5 min.

Ha i hvitvin, oksekraft, hermetiske tomater, timian og laurbærblader. Kok opp og legg kjøttet i kjelen.

Sett i ovnen på 120 grader i ca. 3 timer, til kjøttet slipper beinet.

Hvis du vil, kan du sile av krafta og redusere denne litt dersom du ønsker en kraftigere smak.

Smak til med salt og pepper. 

Topp med revet parmesan og gremolata på tallerken.


Potetmos med parmesan


Skrell poteter og kok møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp de tørre før du presser de gjennom en sil for glatt puré, eller bruker en potetstapper for en grovere mos. Rør inn smør og parmesan, og juster med melk til ønsket konsistens. Smak til med salt.


Gremolata


Rør alt godt sammen og la stå litt for å trekke smak.


Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook