Langtidsstekt ribbe

8 t + salting    /    Enkel


Når det kommer til ribbe, er det kun én ting som gjelder for Truls. Langtidssteking! Du får saftig kjøtt og en porøs, sprø svor. Og i tillegg til dette er det mye mindre stress rundt tilberedningen av ribba!


Beregn ca. 500 g ribbe  pr pers:

Slik gjør du

Velg en ribbe med et jevnt fettlag under svoren og en god fordeling av fett og kjøtt. Fett gir saftig kjøtt og god smak.


Rut opp svoren godt nok, slik at fett og vann renner av under steking. Dersom svoren er ferdig rutet, bør du gå over. Dersom du har urutet svor, bør du forsøke å følge beina slik at det er lettere å skjære pene stykker. Skjær litt ned i fettet, men helst ikke ned i kjøttet.


Salt godt, helst to dager før. Har du muligheten er det beste å legge ribba i 3% saltlake og med 1 ts natron pr liter vann.


Ha grønnsaker (løk, gulrot, hvitløk, purreløk), krydder (laurbærblad, stjerneanis) og evt kraft/eplemost eller vann i formen. Damping er valgfritt, og strengt tatt ikke nødvendig, men det avhenger litt av om du har fått saltet svoren godt nok. Damp i så fall ribba på 180 grader i ca 40 min med svoren ned og folie over.


Bygg opp ribba med folie slik at fett og vann kan renne av.


Stek ribba på 85 grader i 8-10 timer, avhengig av tykkelsen. Du kan også øke temperaturen dersom du har litt dårligere tid. F.eks. 110 grader i 6 timer. Ønsker du mer pulled pork-konsistens, kan du kjøre 110 grader i 8 timer.


Ta ribba ut av ovnen og skru den opp til 230-240 grader. Sett den inn i nedre del av ovnen når ovnen er varm og la magien skje. Dekk evt til ferdig poppede områder med aluminiumsfolie dersom de begynner å bli godt stekt.


La ribba hvile i minst 30 min før oppskjæring!

Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook