Lokalmatkassa 22. august
MED RÅVARER FRA LOKALE MATPRODUSENTER I ØSTFOLD

Takk for at du velger å støtte dine lokale matprodusenter!

Lokalmatkassen for august kommer i to varianter, én med kun middager og én med alle rettene. Kassen er tilgjengelig for salg via REKO-ringen Moss i appen.


Under følger alt du trenger å vite for å komme i gang👇


Råvarer i kassa:

Guldkolla: Grytekjøtt av storfe

Mølle Haugen: Lynghonning 500 g, flytende skogsbærhonning 250 g, syltet

rødløk, blå poteter, solbærsyltetøy, skaudråpær, pannekakerøre, jordbærsyltetøy, hvitløk

Søndre Glende Gård: Egg, kjøttdeig av storfe

Norsk Ullgris DA: Urtemarinert ytrefilet av ullgris, speket ytrefilet av ullgris

Norsk Urkorn: Hvetemel, surdeigsbrød

Inger Marie Foss: Saft av Haskap

Skauen Gård, Onsøy i Fredrikstad: Beter, bønner, løk, bladpersille, gulrot

Gullpakka: Ølpølse/Snackpølse Alpakka


Vi retter en stor takk til matprodusentene for flotte produkter som vi kan kose oss med!


Kjøpe/ha selv:

Ettersom denne matkassa er basert på lokale råvarer i sesong, er det derfor et behov for å supplere med litt flere ting avhengig av hva som er tilgjengelig hos produsentene. Det du trenger å kjøpe inn eller bruke av det du har er følgende:

• Sukker: (0,75 ss)

• Salt og pepper

• Tørrgjær (¼ pk)

• Eddik, sherry eller rødvin (1 ss)

• Balsamicoeddik (4 ss)

• Olivenolje (4 ss)

• Malt kanel (2 ts)

• Malt ingefær2 ts

• Natron 2 ts

• Gode grovhakkede

hermetiske tomater (1 boks)

• Laurbærblader (2 stk)

• Maizena

• Hvitvin (1,5 dl)

• Oksekraft (2,5 dl)

• Sitron (1 stk)

• Sterk kaffe (2 dl)

• Nøytral olje (1,5 dl)

• Brunt sukker (150 g)

• Melis (2 dl)

• Eplejuice, syrlig type (4 dl)

• Cheddar (4 skiver)

• Aioli (4 ss)

• Bbq-saus (4 ss)

• Salatblader (4 stk)

• Smør (1 pk)

• Portvin eller rødvin (½ dl) (kan sløyfes)

• Rosmarin (1 kvist) (kan sløyfes)

• Frisk gressløk (kan sløyfes)


Oppskrifter du kan lage basert på denne kassen:


#1

Burgerbrød


Antall personer: 4

Tidsbruk: 2 t (30 min prep)


Ingredienser:


Slik gjør du:


#2

Pannekaker med jordbærsyltetøy


Antall personer: 4

Tidsbruk: 20 min


Ingredienser:


Slik gjør du:


#3

Grytekjøtt av storfe med blå poteter og gremolata


Antall personer: 4

Tidsbruk: 3.5 timer


Ingredienser:


Slik gjør du:


#4

Burger av storfe med honningglasert speket ytrefilet av ullgris, cheddar, karamellisert løk og syltet rødløk, med blå poteter


Antall personer: 4

Tidsbruk: 45 min


Ingredienser:


Slik gjør du:


#5

Urtemarinert ytrefilet av ullgris med aspargesbønner, bakte beter og solbærsaus


Antall personer: 4

Tidsbruk: 60 min


Ingredienser:

Slik gjør du:


#6

Honningkake


Antall personer: 4

Tidsbruk: 1 t og 20 min


Ingredienser:

Slik gjør du:


Tips 1: Er honningen veldig hard, kan den varmes ved å sette glasset i varmt vann en stund, eller sett det i mikrobølgeovnen et minutts tid.


Tips 2: Malt ingefær kan byttes ut med 1 ss revet frisk ingefær, eller tilsvarende finhakket syltet ingefær.


#7

Surdeigsbrød med eggerøre, speket ytrefilet av ullgris og snackpølse av alpakka


Antall personer: 4

Tidsbruk: 15 min


Ingredienser:

Slik gjør du:


Vi håper det smaker!

Ønsker du gi oss en tilbakemelding på lokalmatkassa kan du sende en e-post til truls@localfood.no 😊