Bli kjent med beter!
PORTRETTINTERVJU
Hva heter du?
Beter.
Hvem er dere?
Den mest kjente av oss er rødbeten, men vi kommer også som gul-, hvit-, polka- og sukkerbete.
Hvordan trives dere i Norge?
I dag er det til tider litt utfordrende for oss på grunn av de varierende sommertemperaturene. Vi trives best i jevnt fuktig jord og moderat temperatur. Vi tåler kjølige temperaturer, men ekstrem varme kan påvirke smaken og kvaliteten vår. Men en normal norsk sommer, det er helt prima!
Hvordan føles det å bidra til så mange ulike retter?
Det føles fantastisk! Å kunne gi både smak, en unik tekstur og vakker farge til maten er virkelig en ære.
Apropos farge - hvordan er det å være en naturlig "superfarge" på tallerkenen?
Det er utrolig! Jeg føler meg som en naturlig kunstner som kan forvandle en enkel rett til noe visuelt slående.
Har dere noen råd til hvordan å utnytte dere best?
Absolutt! Du kan nesten kalle meg en potet, for jeg kan brukes til det meste. Jeg kan være i salater, supper, bakverk, råmarinert, ovnsbakt, syltet, puré osv. - vær kreativ!