REKO-ringen Moss

– En svært vellykket utlevering med appen LocalFood

28. mars 2023 gjennomførte REKO-ringen Moss sin aller første utlevering med bruk av appen LocalFood. Det var 6 produsenter med til sammen 164 produkter som deltok i test-utleveringen.


Til tross for noen små, teknologiske utfordringer i forkant ble dette en svært vellykket og viktig første utlevering med bruk av appen. Endelig fikk vi testet ut funksjonaliteten som er laget og vi fikk fine tilbakemeldinger fra kunder og produsentene. Det ble bl.a erfart at det ville vært fint med et par nye funksjoner, samt endring på noen av de eksisterende.


– Det er helt strålende med slike tilbakemeldinger og vi har allerede satt i gang arbeidet med å tilpasse løsningen slik at neste utlevering skal bli enda bedre, sier Aleksander som er gründer av appen. Mesterkokken var tilstede

Til stede på utlevering var også Truls Torp Karlsen, vinner av MasterChef, for å dokumentere utleveringen med video og hente produktene han hadde forhåndsbestilt. I tillegg delte Truls ut smaksprøver på svele med speket ytrefilet av ullgris til alle kundene.


Oppskriften på svele med ytrefilet finner du her: Svele med speket ytrefilet


– Det er utrolig stas og kunne handle produkter på en slik måte og ikke minst oppleve kvaliteten og den unike variasjonen av produkter du ellers ikke finner i butikken. Denne reisen blir bare bedre og bedre! Nå skal jeg hjem og sette sammen flere spennende oppskrifter og dele med folket, forteller Truls.


Lett, oversiktlig og enkelt å handle


Før utleveringen delte produsentene informasjon til kundene på Facebook og inviterte dem til å teste ut og forhåndsbestille gjennom appen. Administrator i REKO-ringen Moss, Svanhild Fosser, snakket med flere av kundene som hadde benyttet seg av appen til å bestille. Der iblant en dame godt i 60-årene som uttrykte:


– Det var utrolig lettvint, god oversikt og veldig enkelt å handle med appen. Dette skal jeg bruke igjen!


Samme budskap hadde flere av kundene Svanhild fikk snakket med og det er vi veldige glade for å høre.


Til tross for noen utfordringer og at kundene denne gangen måtte logge inn for å handle, endte vi opp med totalt 40 bestillinger via appen. 


De teknologiske utfordringene vi oppdaget blir nå utbedret og rettet. En stor takk til alle som bidro og gav oss nyttige tilbakemeldinger. Ved neste utlevering er målsetningen at antall bestillinger skal nærmest femdobles. 

Hva sier produsentene?


– Etter at kunden hadde fått sine varer markerte jeg bestillingen som utlevert, også fikk jeg pengen mine med en gang!

Anne-Lise fra Norsk Ullgirs


- Det er så bra og endelig få et system på bestillingene mine!

Gunhild Dangtorp fra Guldkolla


- Kort fortalt, GENIALT!!

Svanhild Fosser fra Mølle Haugen


Hva kan vi forvente til neste gang?

Ved neste utlevering er alle de kjente «barnesykdommene» fikset og nye, ønskede endringer skal være på plass. Vi forventer en enda mer smidig og suksessfull utlevering med mange nye bestillinger. 


– Med en så bra første utlevering gjennom appen, og bare positive tilbakemeldinger, blir det nå fortgang i å få alle produsentene i ringen med. I tillegg setter vi i gang og får REKO-ringen Askim inn i appen og tror på at vi raskt vil se mange gode resultater. Ikke minst spare oss for mye ekstra tid, sier administrator Svanhild. 


LocalFood har laget en “slik gjør du guide” som forklarer enkelt for administrator og produsent hvordan de kommer i gang med appen. I LocalFood-appen er alle velkommen og ta gjerne kontakt for mer informasjon: post@localfood.no!