5 smarte tips du burde vite om som produsent i appen!


1. Slik selger du i en REKO-ring som ikke er i appen


Ønsker du selge produktene dine i din lokale REKO-ring, men REKO-ringen er ikke i appen? Gå til din profil og åpne rediger profil. Her kan du legge til et egendefinert leveringsalternativ. Legg til REKO-ringens navn, etterfulgt av sted, dato og klokkeslett. Du kan i tillegg kreve at kunden dine må dele telefonnummer og adresse, og/eller at valget har en ekstra kostnad. Når du har lagt til ditt egendefinert leveringsalternativ og lagret, da vil kunder kunne legge produktene dine i handlekurven og velge ditt nye leveringsalternativ.


Når du mottar en bestilling vil du se hvilket leveringsalternativ kunden har valgt. Husk å endre alternativet etter utlevering dersom du bruker den til en REKO-ring😊 


Her er flere eksempler på hvordan du kan bruke egendefinert leveringsalternativ👇

Selvbetjent gårdsutsalg

1. Kjøp produktene i appen. 2. hent produktet i selvbetjent butikk på adressen: Selvbetjentveien 12, 0000 Geilo.


Hjemlevering i Horten, Tønsberg og Sandefjord

50 kr i tillegg

Få varene levert på døren. Vi kjører ut varer ca. 1 gang i uken og tar kontakt for å avtale tidspunkt. Dette valget krever at du legger til din leveringsadresse og telefonnummer.


Møtes mellom Oslo og Bergen på Rv7

Vi leverer varer fast til kunder i Bergen 1 gang i uken og kan møtes langs Rv7. Vi tar kontakt for å avtale nærmere. Dette valget krever at du legger til din leveringsadresse og telefonnummer.


Bondens Marked Kongsberg

Kjøp varen i appen og hent den på neste markedsdag 26.07 mellom kl 10.00 og 16.00.


REKO-ringen Sandvika

Utlevering, 26. juni kl 18:00-18:30. Adresse: Adresseveien 01, 1300 Sandvika.


2. Hvordan få alle Facebook-kundene dine til å bestille i appen


Det å selge produkter via poster og kommentarfelt på Facebook er lite oversiktlig og skaper ofte mer manuell administrasjon for deg som produsent. Hvis du føler at LocalFood appen gir deg bedre oversikt, og kan spare deg for tid, kan du gjøre følgende triks for at kunden vil handle fra deg i appen.


Sett opp prisen din på produktene dine på Facebook. F.eks 10% pga ekstra manuelt arbeid det skaper, og annonser at alle dine produkter er billigere dersom kunden handler dem i appen. Kunde vil alltid ha den beste prisen og vil med stor sannsynlighet benytte appen for bestilling.  


Eks: Spar 10% på alle produkter ved å bestille via LocalFood appen. Ved å bestille gjennom appen sparer du både tid og penger, i tillegg får både du og jeg god oversikt.


3. Unngå tap av salg ved å sørge for at du alltid har minimum ett leveringsalternative i appen


Flere produsenter har gått glipp av salg i appen da de har glemt å legge til informasjon om hvordan kunden kan handle fra dem. Sørg derfor for at du har lagt til din adresse og informasjon under ett av dine leveringsalternativ. F.eks: Velg Hente selv, legg til din adresse og beskjed om at kunden kan ringe eller sende SMS for å avtale tidspunkt for henting av varer. 


Et lite ekstra tips; Se over din profil og tenke at du er en kunde. Får du all informasjon du trenger for å handle varer?


4. Slik får du flere følgere


Dine følgere blir fort til dine kunder

Du er nærmere enn du tror, men ingenting er gjort over natta og det krever at du gjør en liten egeninnsats for å få salget til å rulle. 


De aller fleste har en Facebook- og Instagramside. Har du følgere her, ja da har du allerede gjort mye av jobben. Det er stor sannsynlighet for at disse følgerne også vil ønske å følge deg i LocalFood appen. Følgere er opptatt av, og har interesse i deg og dine produkter.


Slik gjør du:

Når du har opprettet en brukerkonto i LocalFood appen, gå til din profil og klikk på “Del” knappen. Del din profil med venner og bekjente, be dem gjerne om å dele med sine venner igjen.


Opprett en Facebook- og Instagram-post hvor du informerer dine følgere om din nye profil og produkter (husk å inkludere link og bilde av profilen). Oppfordre dem til å følge deg i appen og frist med hva de kan få ut av det. F.eks varsling av sesongens lokalmat og ferske kvalitetsprodukter, REKO-ring utleveringer, med mer!


Forslag til tekst: Følg vår profil, (sett inn navn), se våre produkter og kjøp lokalmat direkte fra oss i appen LocalFood! Link til profil: (legg til link ved å klikke del profil og kopiere). 


Del også dine produkter til dine sosiale medier, med informasjon om at man kan handle de dirkete fra deg i appen. En slik post kan du gjerne dele med jevne mellomrom for å nå ut til flere av dine følgere på Facebook og Instagram.


Husk også å informere dine besøkende kunder om at du er i appen og at de kan følge dere for å motta varsler om nye produkter og kjøp. Ha gjerne informasjon om din profil på disk/utsalgssted. 


Tips! Lag en konkurranse🤩 

Lag en konkurranse hvor du trekker en av dine følgere i LocalFood som en heldige vinneren av en "goodie bag" med produkter. Husk å sette enkle kriterier!


F.eks: 🥳🥳🥳KONKURRANSE🥳🥳🥳 Vi har fått oss profil i LocalFood. Her kan du kan handle alle våre produkter direkte fra oss. I forbindelse med den nye profilen vil vi feire med en konkurranse hvor du kan vinne en kurv med produkter fra oss😋 Alt du trenger å gjøre for å vinne er:Vi trekker en heldig vinner som blir annonsert og kontaktet {sett inn dato}. Lykke til🤩


5. Inviter inn din naboprodusent og gi hverandre nye kunder


For hver nye følger du får inn i appen vil din naboprodusent få en potensiell ny kunde, og motsatt. Det lønner seg derfor å være flink til å dele budskapet og få dine følgere inn i appen slik at alle de lokale matprodusentene kan få flere kunder.