Bao med fritert østerssopp og chilimayo
30 m / Middels
Bao buns er kjent fra det asiatiske kjøkken og er skikkelig kosemat. Det fine er at de kan fylles med akkurat det du måtte ønske, og her får du masse deilig smak av sopp med et skikkelig sprøtt ytre, som balanseres med spicy majones og frisk agurk og koriander. En herlig kombo!
Ingredienser (4 porsjoner):
12 stk Bao buns
300 g østerssopp
4 dl solsikkeolje, evt frityrolje
2 egg
2 dl panko, evt griljermel
1 dl majones
Chilisaus av ønsket type, smakes til
1/2 agurk
Frisk koriander
Slik gjør du
Visp sammen egg i en bolle og ha panko i en annen bolle. Vend soppen i egg og deretter panko. Friter litt av gangen på 180 grader. Bruk et termometer som tåler høy temperatur for å ha kontroll på frityren. Ikke ha for mye sopp i av gangen, da det kan boble over.
Rør sammen majones og chilisaus etter egen smakspreferanse.
Skjær opp agurk i tynne skiver eller strimler.
Damp bao buns i ca 4 minutter, eller etter anvisning på pakken dersom du har kjøpt ferdige.
Ha sopp, chilimayo og agurk i bao bunsene og topp med koriander. Her kan du gjerne bruke flere typer grønnsaker, som gulrot, vårløk, purre osv.
Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter