Entrecôte av ullgris med løkkrem og hasselbackpotet

1.30 t   /   Middels


Ullgris har generelt mye fett, og ved å langtidssteke kjøttet får du smeltet ned fettet og ender opp med et veldig mørt og smakfullt stykke kjøtt. Fettet du ender opp med i pannen kan du gjerne ta vare på og bruke når du steker poteter, grønnsaker osv.


Entrecôte

Brun entrecoten i en panne og stek den i ovn på 120 grader til kjernetemperatur på 55 grader. La hvile før den skjæres opp. Krydre med salt og pepper.


Karamellisert løkkrem


Skrell løk, del i to og skjær i skiver. Stek i en panne på medium varme med litt sukker til den er godt karamellisert. Ha i fløte og kok litt inn. Kjør til glatt krem med litt smør, salt og pepper.


Hasselbackpotet


Skjær potetene nesten gjennom i tynne skiver, de skal henge sammen i bunn. Pensle med smør og dryss over flaksalt, og evt parmesan el hvis du måtte ønske. Stek i ovn på 200 grader til mør og gyllen, ca 30 min.


Pannestekt pastinakk


Stek pastinakken til den er gyllen og mør i en medium varm panne med smør. Smak til med salt og pepper.


Rødvinssaus


Stek sjalottløk og hvitløk et par minutter, til blank. Ha i rødvin og eddik og kok til 1/4. Tilsett kraften og kok til ønsket smak og konsistens. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Bruk evt maisenna for å tykne sausen litt dersom du ønsker.


Urteolje (kan sløyfes)


Kjør persille og solsikkeolje sammen med en stavmikser i et par minutter. Ha så i en liten kjele og varm opp til det så vidt begynner å boble litt. Avkjøl og sil gjennom et kaffefilter el.


Her kan løkkrem, rødvinssaus og urteolje fint lages ferdig på forhånd.


Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook