Indrefilet av elg med fløtegratinerte poteter, sopp, løkkompott og asparges

1 t   /   Middels


Viltkjøtt, fløtegratinerte poteter og digg tilbehør - det er en sikker vinner! Denne oppskriften fungerer like godt med det meste av kjøtt, så her er det bare å bruke det du har tilgjengelig.


Ingredienser (4 porsjoner):


Slik gjør du:

Kok opp fløte i en liten kjele. Finhakk hvitløk og tilsett i fløten sammen med salt og pepper. Husk at potetene trekker en del salt, så her kan det være greit å smake til godt.


Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin eller ostehøvel el.


Smør en ildfast form. Legg i potetskiver og hell over fløte.


Stek formen med fløtegratinerte poteter i ovnen på 200° C i ca. 30 minutter. Legg ost på toppen og stek videre i ca. 20 minutter til osten har smeltet og fått gyllen farge. Du kan også koke potetskivene i fløten først. Da trenger de mindre tid i ovnen og du kan lettere smake til blandingen.


Brun indrefileten på høy varme med litt solsikkeolje, demp så varmen og tilsett en klatt med smør. Stek videre til den har kjernetemperatur på 54-56 grader. Krydre med salt og pepper og la den hvile i 10 min før du skjærer den opp i tynne skiver.


Skjær løken i tynne skiver og stek gylne i en stekepanne med litt olje på medium varme. Ha på sukker og smør, og karamelliser videre. Ha så i sherryeddik og kok dette inn. Løken skal være myk, gyllen og sursøt. Smak til med salt og pepper.


Bruk en potetskreller til å lage tynne strimler av aspargesen. Bland sammen olivenolje, sitronsaft, salt og pepper og råmariner aspargesen i dette.


Soppen skjæres i skiver og stekes gylne i en tørr panne, før det tilsettes en god klatt med smør og de stekes videre i noen minutter. Smak til med salt og pepper.


Server med tyttebærsyltetøy.


Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook