Kjefrikassé
2 t / Enkel
Kjefrikassé eller frikakje om du vil, er både hverdagsmat og festmat på sitt beste. Ved å gi maten litt tid og kjærlighet får du til gjengjeld masse smak og herlig mørt kjøtt. Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig og lyst på, og lag gjerne en ekstra stor porsjon, for dette gjør seg ypperlig som restemat!
Ingredienser
1,2 kg grytekjøtt av kje med bein
1,5 ts salt
1 persillerot
1/2 kålrot
1 purre
3 gulrøtter
1/2 sellerirot
6 dl kraft fra koking av kjøttet
4 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
1 dl fløte
salt og pepper
sitron
frisk dill
Server med kokte poteter
Slik gjør du
Del evt. kjøttet i serveringsstørrelse. Ha kjøttet i en gryte og hell på vann så det dekker. Kok opp og skum av urenheter på toppen. Tilsett salt og la det trekke på svak varme til det er helt mørt og slipper beinet. 1-1,5 time.
Rens og del grønnsakene i biter. Ha grønnsakene i gryten med kjøttet og kok til det er mørt, 5-10 min, avhengig av størrelse på grønnsakene.
Sil av kraften og mål opp mengden du trenger i en ny kjele. Kok opp og visp inn hvetemel utrørt i kaldt vann. Kok i 5-10 min på svak varme for å bli kvitt melsmaken.
Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter