Nakkekotelett med østerssopp, blomkålpuré og purresmør
30 m / Enkel
En enkel og rask middag som passer for de fleste! Det er mye sødme i retten, så purresmøret med litt sitron er med på å få retten i balanse. Smak til med litt ekstra sitron dersom du ønsker.
Ingredienser (4 porsjoner):
800 g nakkekotelett
1 stor blomkål
1 dl fløte, kan sløyfes
2 ss smør
200 g østerssopp
100 g smør
1/2 purreløk
1 ss sitronsaft
Slik gjør du
Kok blomkålen mør i lettsaltet vann. Hell av vannet, men ta vare på litt til å kunne spe i puréen. Kjør blomkålen glatt med fløte og smør. Bruk kokevannet til å justere konsistensen på puréen og smak til med salt.
Stek soppen i en tørr panne til den har gitt fra seg en del væske, ha så i en klatt smør og stek lett gyllen. Salte og pepre etter egen preferanse.
Kutt purreløken i skiver og smelt smøret. Kjør purreløk, smør og sitronsaft sammen til purresmør.
Stek nakkekotelettene i en stekepanne eller på grillen til de akkurat er gjennomstekt. Evt kan du brune kotelettene i panna og steke de ferdig i ovnen på 125 grader i ca. 10 min.
Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter