Pinnekjøtt med helbakt sellerirot, syltet kålrot og brunet smør

3 t    /    Middels


Pinnekjøtt kan spises hele året, og ikke bare til den tradisjonsrike julemiddagen. Det er bare å ha alternativt tilbehør tilpasset sesong, og her har jeg brukt sellerirot og kålrot. Retten får en fin balanse når du komplementerer med det brunede smøret.


Ingredienser (4 porsjoner):


Damp utvannet pinnekjøtt til det slipper beinet. Pakk en hel sellerirot i aluminiumsfolie og stek på 200 grader i 2 timer til den er mør tvers gjennom. Skjær av toppen på selleriroten og skrap ut innholdet i en bolle. Hvis du vil servere den i selleriroten må du sørge for at du ikke skraper hull i skallet. Ha i smør og hakkede urter og rør det sammen med en gaffel til grov konsistens. Smak til med salt og pepper.


Ha 100 g smør i en kjele og brun dette på medium varme til det begynner å skumme.


Syltet kålrot:


Skjær kålrot i tynne skiver, enten med kniv, mandolin eller en skreller. Kok opp eddik, sukker, pepper, rosmarin og vann og ta den av varmen. Ha kålrotskivene i den varme laken og la den avkjøles. Bør stå et par timer før servering.

Følg Truls når han reiser rundt i Norge og besøker lokalmatprodusenter

InstagramFacebook