Flere salg i LocalFood enn på Facebook!

Tirsdag 25. april ble den andre REKO-ring utleveringen gjennomført i Moss. 

– Det er utrolig gøy å se at mine tidligere faste kunder endelig kommer tilbake og denne gangen via appen, sier Svanhild Fosser, produsent og administrator i Moss.


Kundene som har funnet tilbake til Svanhild har lenge gitt uttrykk for at Facebook er et uoversiktlig bestillingssystem. At kunder kan handle gjennom en skreddersydd app for REKO-ringene er noe de uttrykker stor begeistring for. 


Vi ser allerede en positiv trend

Før utleveringen 25. april publiserte produsentene som vanlig sine varer på Facebook, men inkluderte samtidig informasjon om at kunder gjerne kunne bestille via den nye appen. Svanhild forteller: – Det er veldig overraskende å se at så mange godt voksne tar appen i bruk og er fornøyd med den nye betalingsmetoden. Dette hadde jeg ikke trodd etter så kort tid!


Samarbeider med Norsk Bonde- og Småbrukarlag og REKO Norge


For litt over ett år siden innledet Norsk Bonde- og Småbrukarlag, REKO-Norge og LocalFood et samarbeid for å skape et bedre bestilling- og salgsalternativ for REKO-ringene. I dette samarbeidet deltok flere REKO-ring administratorer og en av dem var Svanhild Fosser. Svanhild er administrator i REKO-ringen Moss og er selv produsent gjennom profilen Mølle Haugen. Nå har Svanhild gjennomført 2 utleveringer gjennom REKO-ringen Moss med bruk av appen og registrerer allerede flere salg via LocalFood enn Facebook.


Da prosjektet startet i januar 2022 var det en del skepsis til hvordan LocalFood skulle få dette til og hva som faktisk ville kreves av ressurser og forståelse for å gjennomføre et slikt prosjekt. Sammen med arbeidsgruppen bestående av 4 REKO-ring administratorer og Irene Dalland fra NBS ble det gjennomført en rekke møter med teamet i LocalFood for å kartlegge behovet til REKO-ringene og hva som var helt nødvendig å få på plass. Ingen REKO-ringer er like og løsningen måtte være fleksibel og dekke flere og unike behov.


Løsningen er nå klar og alle REKO-ringer er velkomne inn til bruk, testing og/eller gi tilbakemeldinger for eventuell forbedring og komme med ønsker.


REKO-ringen Moss har bestilt ny funksjon i appen


Nøkkelen til felles suksess for alle som ønsker å handle gjennom REKO ligger i et godt samarbeid som inkluderer kunder, produsenter og administratorer. For eksempel har produsentene i Moss oppdaget et nyttig behov for å eksportere ut en ordreliste når de skal pakke varer. Det er ikke alltid like god dekning inne på lagrene og fryserommet som det er ute!


LocalFood kan på bakgrunn av erfaringene gjøre ønskede endringer i appen slik at produsentene og forbrukerne får et forbedret verktøy basert på tilbakemeldingene. 


En stor takk til Svanhild Fosser

10 måneder etter at prosjektet startet var første versjon av løsningen klar for testing. De aller ivrigste i arbeidsgruppen gikk umiddelbart i gang med testing og fire måneder senere stod vi klare med et godt nok resultat til å kunne teste det ut i markedet.


Det er først når man begynner å ta løsningen i bruk man virkelig får en følelse av hva som fungerer og hva som fungerer mindre bra. Den største utfordringen er å få produsentene til å sette av litt tid, registrere seg i appen og bestille Vipps-integrasjonen. Egeninnsats er helt klart en faktor, men de positive erfaringene fra Moss viser at det vil være verdt å bruke tiden sin på dette, forteller Aleksander fra LocalFood.


For at prosessen med å komme i gang med utleveringer skal gå så raskt som mulig for ringene som vil være med, har LocalFood satt opp en guide for hvordan man kommer i gang, både for produsent og administrator. Sammen med Svanhild har man tråkket opp løypa og kartlagt hva som skal til slik at andre REKO-ringer enkelt kan komme i gang og lykkes med bruken av LocalFood.


LocalFood vil rette en stor takk til Svanhild for et veldig godt samarbeid og takke for all innsatsen hun legger ned i prosjektet og for sine REKO-ringer. Sammen skal vi sørge for at REKO-ringene blomstrer på ny!


Svanhild Fosser, produsent Mølle Haugen og REKO-ring administrator. Se profil

Ny utlevering 16. mai både i Moss og Askim

Med to vellykkede utleveringer står tredje utlevering for tur, datoen er 16.mai. Denne gangen sikter Svanhild på første utlevering for REKO-ringen Askim. Her er hun administrator og REKO-ringen Askim er allerede registrert i appen med flere produsenter som har gjort seg klare for salg.


Truls Torp Karlsen. Se Facebook-post fra Truls

Nytt og spennende konsept: Lokalmatkasse

Til utleveringen 16.mai i Moss og Askim jobber nå mesterkokk Truls Torp Karlsen med å sette sammen fristende og delikate lokalmatkasser som består av de lokale råvarene man finner i hver av ringene. Lokalmatkassene kan bestilles når utleveringen åpnes for bestilling og her får man kjøpt en kasse med 1 eller 2 sesongbaserte middagsretter som garantert vil smake godt!  


– Målet er å gjøre det enda enklere for folk å handle lokalmat. Ofte strekker ikke tiden til, både hva angår å sette av tid til å planlegge kjøp, samt usikkerhet for hvordan flere av råvarene kan og bør brukes til. Nå får lokalmatelskerne servert en ferdig kasse med lokal mat og medfølgende oppskrifter, helt perfekt for helgekosen!, forteller Truls.