Bli kjent med vårens første grønnsaker!

PORTRETTINTERVJU

Hva heter du?

Vårens første grønnsaker, også kalt primører.


Hvor i landet holder dere til?

Vi starter på Sør- og Østlandet, så sprer vi oss vestover og til slutt nordover.


Hvor mange er dere?

Folk er litt uenige der, men la oss si 6 i dag.


Hvem er inkludert i deres primør-klubb?

Asparges, gulrot, nepe, nykål, reddik og vårløk


Hva er dine beste egenskaper?

Vi er små, sprø, saftige, milde og smakfulle, har et tynt skall og må behandles med kjærlighet.


Hvordan utnyttes dere best?

Legg oss gjerne i isvann i et kvarter før du koker oss så vidt møre i lettsaltet vann eller steker/griller oss raskt. Det er bedre å la oss være litt rå enn overkokt! Mange av oss er også veldig gode rå.


Er det mulig å bli medlem i klubben?

Utover våren og forsommeren åpner vi opp for ganske mange nye medlemmer, så da blir vi en stor gjeng! Nypotet, rabarbra, salater, tomater m.fl. blir gjerne med, men det er fortsatt vi som er de første


Har du noen tanker til slutt?

Utnytt oss mens du kan, for sesongen er relativt kort!